Oh jee! Weer een "Ben ik wel geschikt?" vraag...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArjanArjan

Beste mensen,

Jaja, weer 'zo eentje' die advies komt vragen omdat hij niet zeker is of hij wel geschikt is voor een pup. Bij twijfel, nooit doen! hoor ik al. Maar het probleem is nou juist dat er voor ons geen twijfel is, en da's toch een beetje eng. Om te voorkomen dat we een (te) romantische voorstelling hebben van het opvoeden en houden van een pup, wilde ik jullie toch (heel lief) vragen om jullie mening te geven. Alvast bedankt!

Onze situatie:
Wij zijn een gezin, vader, moeder en volwassen thuiswonende zoon in het oosten van het land. Vader is slecht ter been en zal niet in staat zijn om de hond (lang) uit te laten. Hij is echter wel (op één of twee uurtjes in de week na) altijd thuis.
Moeder werkt 4 dagen in de week, is in staat om middelmatige wandelingen met de hond te maken (lees: omme nabij een uur) en heeft een geduldige insteek.
Zoonlief studeert 4 dagdelen in de week, is geen feestbeest en heeft tijd en zin om lange wandelingen te maken met de toekomstige hond. Hij heeft veel wandelervaring (door wind en weer) en zal ook met de pup op cursus gaan.

Wij wonen in een gemiddeld huis met tuin, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat we een hond hierin opsluiten. Tegenover ons huis is een zeer groot speelveld waar de hond niet los mag lopen. Op vijf minuten loopafstand ligt de Posbank, een enorm natuurgebied waar het wél toegestaan is om de hond los te laten lopen.

Deze situatie staat vast voor zeker de komende vijf jaar. Zoonlief heeft uitzicht op een baan welke voor een groot deel uit thuiswerk zal bestaan (IT-sector, remote controlled assistance). Na acht jaar is het de verwachting dat de vrouw des huizes met pensioen gaat en dus ook thuis zal zijn.

Onze ervaring met honden als gezin is beperkt tot één hond welke wij elf jaar lang met alle liefde hebben verzorgd. Wij zijn bekend met zeer hoge dierenartskosten en heropvoeding van een volwassen hond.

Om een al erg lang verhaal nog een beetje langer te maken zijn wij tot over onze oren verliefd geworden op de Siberische Husky. Niet alleen vanwege zijn uiterlijk (nou ja...een heel klein beetje dan) maar ook omdat vooral zoonlief op zoek is naar een hond waarmee hij lange (actieve!) wandelingen kan maken door de natuur, een klein beetje ervaring met de husky's van andere mensen en hun verhalen, maar ook de vriendelijke en aanhankelijke aard.

Wij zijn uiteraard bereid om veel tijd in de socialisatie van de pup te steken en hebben het geluk in onze omgeving kennissen te hebben welke ervaring hebben met pups. Voor échte noodgevallen woont een dierenarts op minder dan een minuut loopafstand.

Zo, een stevig verhaal. Op internet zijn er testjes welke je kunnen vertellen of je geschikt bent voor een pup, maar daar elke situatie uniek is hoopte ik toch op wat 'levende' feedback. Voor ons staat het toekomstig welzijn van de hond absoluut op plaats één, dus schroom niet om te zeggen dat we geen idee hebben waar we aan beginnen en beter een kat kunnen nemen. :-)

Alvast bedankt voor jullie respons!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oh jee! Weer een "Ben ik wel geschikt?" vraag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Nou volgens mij hebben jullie over alles nagedacht, ik zou niet weten waarom jullie geen puppie zouden kunnen nemen. Houd er wel rekening mee dat de pup in het begin veel tijd opeist, anders dan bij een volwassen hond.
Zelf heb ik nooit een husky gehad, maar hoor wel vaak om me heen dat honden van dit ras niet alleen kunnen, gaan ze zich vervelen en dus slopen. Ook hebben ze inderdaad veel beweging nodig en ook mentale training is erg belangrijk voor deze honden.
Ik zou zeggen veel succes en plezier ermee. Laat het even weten of jullie een puppie nemen of niet.

Groetjes Chocomelk en een poot van Blondie en Jessy

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Arjan,

Ik kan begrijpen dat jullie verliefd zijn op dit prachtig ras.
Mijn inziens niet de makkelijkste hond die je kunt bedenken. Ook staat er informatie op deze site over de husky bij het deel hondenrassen deze verwijst weer naar deze website,

http://www.schlittenhunden.eu/

Met deze hond is bewegen, bewegen en nog eens bewegen een must, dus dat betekent dat deze hond met een uurtje niet tevreden zal zijn. Met een curcusje kom je er zeker niet mee af.Dan is het nog maar de vraag of hij het opvolgt.Bovendien is een goed omheinde tuin zeker nodig. Los laten is mijn inziens bijna niet mogelijk uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Nogmaals ik vind het ras schitterend om te zien. Maar laat je zeer goed voorlichten en weeg de voor en tegens van dit mooie ras goed af.

Heel veel succes en hoop te horen wat de keuze uiteindelijk wordt.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

De opvoeding zal lastig worden als het vooral jouw hond is en je ouders richting je pup een toegeeflijke 'oma en opa' houding aannemen. Dat is het enige pijnpunt dat ik kan ontdekken.

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Een husky? Sorry hoor maar ik weet niet of het in jullie situatie kan! Als jullie en actieve (zeer!), trouwe hond zoeken, die los kan, kunnen jullie best voor een border collie gaan. Of toller. Maar huskys mogen niet los! Het is een pittige hond, zeker geen beginnershond! Wordt nou niet verliefd op uiterlijk! Voor je het weet stormt hij weg (achter iets aan) zo zijn noodlot tegemoet. Deze honden zijn koppig, en moeten dus Altijd aan de lijn blijven. Minstens 2/3 uur naast de fiets rennen. kunnen jullie dat aan? ik vind het vervelend, maar neem nou geen husky, voor zijn belang...

honden page profiel HobbesHobbes

honden foto van Hobbes

Ik kan je alleen maar succes wensen. Ik weet niks van Husky's maar heb zo het idee dat jullie dik je best (gaan) doen!

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Beste Arjan,

Ik zie niet in waarom jullie geen hond kunnen nemen?
Er is altijd iemand thuis....
Jij zou aan de overkant de hond zijn of haar behoeften kunnen laten doen, de vrouw des huizes elke dag een langere wandeling en dan zoonlief nog die de natuur in wil gaan, en een tuin dus klinkt mij positief in de oren hoor!

Alleen een Husky is niet de meest makkelijke hond... daar moet je veel mee bezig kunnen en willen zijn! Ze zijn nogal een tikkeltje eigenwijs. Ik wilde ook graag een Husky maar na informatie te hebben gezocht en gekregen heb ik besloten om een Golden Retriever te nemen, een hond met een will to please en eentje die heel graag en snel leert!! En ook deze houdt van lange wandelingen in de natuur en in de zomer een duik te nemen!

Andere honden die ook een flinke wandeling aankunnen zijn bijv. een labrador, een golden retriever, berner sennen, rotweiler en ga zo maar door.

Succes met je keuze en je zal vast nog wel meer informatie gaan krijgen hier!!

Gr. Nathalie

honden page profiel ..

honden foto van .

Nou, mijn mening is: ga lekker op zoek naar een hond die jullie past. Jullie denken goed over de situatie na, ook op lange termijn, zijn in staat de roze bril af te zetten en kunnen relativeren.
Ik denk dat het verstandig is zoveel mogelijk hondenrassen live te ontmoeten, neem met rasverenigingen van rassen van je voorkeur contact op voor kijk adressen.
Veel rasverenigingen hebben nl kijkadressen (ik ben ook "proef-huis" voor de Entlebucher Sennenhond" Succes met deze leuke voorbereidings periode!!
PS
Goede afstreeplijkstjes zijn:
langhaar - korthaar?
veel beweging nodig - minder beweging nodig (honden met weinig beweging nodig koop je in de speelgoedwinkel)?
hoog - laag?
tenger - robuust?
baas gericht - minder baas gericht?


laten jullie nog even horen hoe of wat?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Arjan,

Moedig van jullie om een eerlijk advies te vragen. En ik heb respect voor jullie!!

Allereerst wil ik gelijk met de deur in huis vallen voor wat betreft de vragensteller. ]jijzelf neem ik aan.. ;-) ]

Ik ben ook niet in staat met mijn hond Sterre lopend uit te laten... O-)

Ik heb 5 jaar geleden een scootmobiel aangevraagd om speciaal met Jip er op uit te kunnen.
Nu kan weer met Sterre van alles ondernemen buiten.
Misschien raak ik een gevoelige snaar...
Maar misschien is het voor jezelf iets om dat in overweging te nemen...

Het is een vreselijke moeilijke stap geweest,
Ik heb ook een tijd lang zitten dubben maar ik ontzettend blij de stap genomen te hebben. Het geeft je de vrijheid weer terug!! ;-)

Trainen doe ik ook met de scootmobiel en binnen met de rolstoel...
En Sterre en ik hebben dikke pret.
Zij weet niet beter dan te wandelen met een scootmobiel.
Zij was pup toen ik al gebruik maakte van de scoot.
Alleen moet je erg oppasen dat de wandelingen met een pup écht klein zijn, je rijd nl. snel een eind weg.
Terwijl je pup aan héél kleine wandelingetjes genoeg heeft in het begin...
En je moet oppassen dat je niet over hondenvoetjes heen rijdt...
De hond kan dat op een gegeven moment nog beter inschatten dan jij... ;-)

Verder denk ik dat jullie geen twijfel "over de aanschaf" behoeven te hebben óf er een hond kan komen...

Alleen weet ik nu niet óf een Husky nou hét geschikte ras is voor jullie...
Ik zou het niet adviseren!!

Een Husky is geen gemakkelijk ras...

Het voordeel van een herderachtige hond is - dat deze erg mens-gericht is en daardoor wat makklijker te trainen is.

Ik heb weinig kracht en Sterre heeft alles aangeleerd met beloningen...
Alles met m'n stem én beloningen... Manipuleren dus en het juiste gedrag belonen.. ;-)

Een Husky heeft toch een behoorlijk gecompliceerd karakter. Vriendelijkheid; niks mis mee!!
Maar gewoon geen gemakkelijke hond!!
Niet makkelijk alleen te houden en niet makkelijk los te laten lopen...

http://www.huskies.nl/karakter-mossinkoffhuskies.htm

Als ik zo vrij mag zijn een advies te geven; Ik zou het binnen de herdergroep zoeken. Misschien dat jullie samen tot een compromis kunnen komen...

Als jullie een ras vinden koop deze dan alsjeblieft via de RAShondenvereniging of een fokker die via een rashondenclub fokt..
{ook daar willen we jullie hier natuurlijk mee helpen, als dat nodig mocht zijn..]

Ga alsjeblieft niet in zee met puppyfokfabrieken of hondenhandelaren

De honden zijn welliswaar wat goedkoper maar de honden staan vaak bol van de erfelijk gebreken en zijn 9 van de 10 x keer NIET goed gesocialiseerd.

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

ik zie geen reacties? raar zeg!

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

oh nu weer wel O-)

honden page profiel ArjanArjan

Beste mensen,

Allereerst hartelijk bedankt voor de (snelle!) reacties. Momenteel krijg ik geen reacties te zien op de website (gelukkig hebben we altijd e-mail notificatie nog :-) )

Ik heb jullie kritiek meegenomen naar de eettafel om eens grondig te bespreken en te overdenken. De opmerkingen over het Husky ras gaan we zeker meenemen. Er is natuurlijk geen enkele haast bij, dus we gaan ons ook op de door jullie genoemde rassen orienteren. Ook in onze vriendenkring gaan we kijken of we honden-logeerpartijen kunnen organiseren ;-)

Wellicht zijn we aan de overmoedige kant geweest in onze selectie daar we ervaring hebben met een moeilijke hond. Onze vorige hond kwam bij ons als een zeer verwend, ongetrained en licht agressief dier. Door middel van cursus, veel geduld en liefde is ze gestorven als een echte gezinshond. Hartstikke fijn dat jullie ons hierop wezen.

Wat betreft het uitlaten d.m.v. een scootmobiel: Hiervoor is inmiddels een aanvraag ingediend, maar zoals dat wel vaker gaat met gemeentezaken kan dit overal tussen acht weken en acht maanden duren. Tel daarbij gewenning met het apparaat op en we zijn nog eens een stuk verder. Van daar dat we die optie nog niet eerder hadden bedacht of bekeken. Bedankt!

Verder op speurtocht!

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

een pup opvoeden houdt de eerste maanden echt in
zindelijk maken (lees: HELL)
ik heb er een van 13,5 week lopen en WOW. echt WOW
eerste nachten echt veel naar buiten gegaan
lees: na het slapen, na het eten, na het spelen,
niet meteen een wandeling maar wel BUITEN zetten, zo kan je meteen ook leren WAAR een hond het in de toekomst gaat doen
is er veel gras bij jullie in de buurt, doe hem dan vanaf kleins afaan in het gras en zie later hij doet het niet op de stoep maar in het gras.


laat zeggen om het uur kan je wel naar buiten, zorg ook dat de pup heel veel rust krijgt, zelf heb ik het zonder bench gedaan, ja het nadeel is wel dat je in het begin wel poep en plas moet ruimen ook na langere tijd maar het slijt, ik zelf kon het gegil niet aanhoren als ie in een bench zit.

bij de hond moet je ook na denken over een reu of een teef hé
niet vergeten een teef word meen ik? 2x perjaar 3weken loops (als ik het goed zeg) zelf vben ik meer fan van een reu.
groter,mooier, en alerter. zeg ik zelf.

ee husky is een JAGER. ook redelijk dominant, dus je moet wel de te baas zijn.

het is belangrijk voor de hond dat hij jullie ziet als leider maar 1 de hoofdleider.
je zoon zoals je zelf zei doet een studie, die zal niet altijd in staat zijn om hem uit te laten ed.
waarschijnlijk zal hij dan meer toe trekken naar de persoon die hij het meest om zich heen heeft.

testen op internet zijn richtlijnen en in praktijk komt het er meestal ook wel anders uit,
zorg dat je je hond bij een betrouwbare fokker haalt
niet dat je loopt te waggelen van d.a. naar d.a.
en zo spaart het zeker de dieren arts kosten uit,
als je een kleine hond hebt gehad is dit zeker anders dan een grote hond,
deze hond word echt wel een kilo of 40.
hou rekening ook met het voer wat je geeft,
er zijn genoeg soorten dus zorg dat je er een kiest
die het beste uit de test komt,. na jou keuze.. of laat je informeren bij een dierenwinkel

in het begin om nog even terug te komen met de pup
veel rustik heb altijd geleerd, om hoe jong hij is het echt op te bouwen, je hebt hem bv met 8weken, dan is 4min buiten heel wat voor zo'n beesie
je hebt ook bveel tips over de eerste dagen thuis met een pup
je mag er zeker verlof voor opnemen want er gaat veel energie in zitten. oh en bij een pup?:
niet rennen, niet ravotten, ook niet sjorren met een tauw
want zijn gebit moet ook volgroeien.

mmmm je mag me wel een pb bericht sturen
en oh er zullen VAST WEL meerdere mensen zijn die nog vele meer kunnen vertellen en ook ervaren zijn dan mij (dat zeg ik dnek ik wel goed HE mensen......


;-)



groetjes en 2poten van Dex en Mylo

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

weer niet?

honden page profiel ArjanArjan

*dwarrelt offtopic*
Geen reacties te zien door mijn wat overenthousiaste topictitel, zo lijkt het. Aanhalingstekens in de titel lijken het weergave systeem niet helemaal goed te liggen...

Sorry!

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

doen zou ik zeggen! :-)
een fijne situatie voor een hond: altijd iemand thuis, elke dag genoeg wandeltijd en regelmatig extra wandeltijd en training.....
volgens mij moet dit genoeg zijn voor een husky O-)
succes met de beslissing en laat het ons even weten hoe en wat ;-)

gr mariaa

honden page profiel hatjehatje

honden foto van hatje

Hallo Arjan,

Wel goed hoor om zo goed na te denken over een pup. Je stapt er in ieder geval niet onbezonnen in.

Ik zou zeggen: als je zeker weet dat je de tijd (en het geduld... :-) hebt om een pup op te voeden en dat andere mensen de tijd hebben om de hond de beweging te geven die hij dagelijks nodig zal gaan hebben....waarom niet?

Maarrrrr..... Een husky heeft wel dagelijks veel beweging nodig. Af en toe een lange natuurwandeling is voor zo'n ras echt niet genoeg. Een uur per dag is erg minimaal mijns inziens voor een husky. Je loopt het risico dat hij, als hij te weinig beweging krijgt, zijn energie gaat uitleven op andere dingen (je interieur bijvoorbeeld).
Het zijn hartstikke lieve en fijne honden. Maar het is wel waar wat ze zeggen: niet iedereen is geschikt voor een husky en niet andersom.
Maar dit is natuurlijk alleen iets wat jullie zelf kunnen weten, daar kan niemand een beslissing voor je in maken. Maar ook andere rassen zijn in voor een flinke natuurwandeling op zijn tijd hoor :-)

Succes met je beslissing!!

honden page profiel ArjanArjan

Beste mensen,

Wederom bedankt voor jullie reacties. Het is erg fijn te zien dat zo veel mensen met opbouwende kritiek en aandachtspunten komen terwijl ik voor mijn eigen gevoel toch een behoorlijk 'cliché' vraag stel.

Wat betreft het wandelen, dit is voor ons één van de redenen om (weer) een hond te nemen. Gezelschap en plezier tijdens lange wandelingen is één van de hoofdpunten hierbij. Denk hierbij aan zeker anderhalf tot twee uur per dag. (De verdeling 's morgens / 's avonds kan hierbij wat varieren).

Het laatste wat we willen is onbezonnen een pup (of wat voor hond dan ook) aanschaffen en het dier niet bieden waar het behoefte aan heeft. Van daar ook de lange topicstart :-)

Nogmaals hartelijk dank. Alle informatie en tips die we krijgen worden opgeslagen en verwerkt. Nogmaals hartelijk dank!

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Om te beginnen zie ik de vorige reakties niet, maar ik wil wel even wat zeggen, met het risico dat het al gezegd is.
De vraag die je je zelf stelt is de goede.
De prioriteiten ook.
Het enigste commentaar is dat het leven soms anders loopt dan je plant. vooral jongeren die thuis wonene willen soms zelfstandig gaan wonene ooit.
Dan ontstaat er een nieuwe situatie waar je rekening mee moet houden, want, waar woont de hond dan en van wie is ie en noem nog maar wat op.
Nog stof tot overnadenken.

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

ik heb hier gister toch gerageerd ?? :'(

honden page profiel

Jullie kunnen heel goed aan een hond beginnen, maar gezien de situatie (minder mobiliteit bij 2 personen en jij die studeert) zou ik niet aan een actieve werkhond beginnen zoals de Husky, de Border Collie etc. Ik zou gaan voor een robuust, rustiger ras. Een ras dat een stootje kan hebben, graag mee wandelt. Zelf zit ik dan te denken aan bijvoorbeeld de Stabij of een Kooikerhondje. Actief maar niet extreem. Geloof me, zo'n super, hyper, workaholic ras als de Husky maar ook de Border Collie breekt je op den duur op... Succes met je keus!

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

en oh trouwens elk ras houdt van lekkere lange wandelingen op bepaalde leeftijd (dus niet als pup!!)

bv een terriër die zijn meestal ook druk


een golden retriever die zijn over het algemeen rustig
houden van wandelen en erg sociaal en zachtaardig van aard.

en die houden zeker ook van lekkere natuur wandelingen ;-)

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

nou niet twijfelen lijkt me! 2 mensen die van lang wandelen houden en een man die veel thuis is.. lijkt me de ideale situatie voor een pup!!

groetjes Nikki

honden page profiel BarbaraBarbara

Hallo Arjan.

Ik heb zelf hiervoor een tweetal husky's gehad.
Husky's kunnen slecht alleen zijn, dus daarom heb ik destijds een oudere husky er bij genomen.
Het was namelijk zo, als ik even een minuutje naar de winkel ging, hij het hele huis (en dus de buurt) bij elkaar jankte. Weet dus waar je aan begint, en druk dat vanaf het begin goed de kop in. Ik neem aan dat je een cursus gaat doen? Want het zijn toch vrij dominante, actieve honden!

Ik moet trouwens zeggen dat jullie hondje in een gespreid bedje terecht gaat komen! Ik denk dat jullie Husky erg gelukkig wordt met de aandacht die jullie hem/haar kunnen bieden.

Wees wel bereid minimaal 15 km per dag te maken met zo;n hond, want dat heeft ie nodig om zich niet te gaan vervelen!

Groetjes en een poot van Jingels,
Barbara

honden page profiel BarbaraBarbara

Nog 1 toevoeging...

Mijn husky's hebben destijds mijn konijn doodgebeten. 1 minuut niet opletten, als het konijn los buiten was, en mijn husky maakte de deur open en het leed was geschied.
Pas dus goed op met andere huisdieren.
Mijn ervaring is dat het met katten en paarden vaak goed gaat, omdat deze van zich afbijten. Dit geldt dus niet voor vogels en kleinere knaagdieren!

honden page profiel ArjanArjan

Beste mensen,

Allereerst bedankt voor al jullie tips, informatie en ideeen. Dankzij jullie hebben we vooralsnog het idee van een husky uit ons hoofd gezet en zijn ons gaan oriënteren op herders en retrievers als ras. Niet omdat we geen 15km per dag willen lopen met de hond, niet omdat we een probleem hebben om ervoor te zorgen dat er altijd iemand thuis is, maar omdat we niet "net genoeg" willen bieden aan het dier. Dan gaan we liever voor een actief, maar iets minder workaholic ras waar we juist meer dan genoeg voor kunnen bieden. Ook met het idee dat je altijd een hyperactieve hond kan treffen die juist nog meer nodig heeft.

We hebben besloten om het hele idee een weekje of twee uit te laten kristalliseren en ons verder te gaan inlezen in herders en retrievers, om hierna eens contact op te gaan nemen met de rasverenigingen.

We genieten alledrie enorm van de voorpret: Het rondneuzen, forums en websites lezen enzovoorts enzovoorts bevalt al enorm.

Dus, nogmaals, allemaal hartelijk bedankt voor de informatie. Ik zal zeker nog rond blijven hangen op het hondenforum, elke dag leren we beetjes bij, zodat we uiteindelijk de hond, eerst als pup maar later natuurlijk ook als volwassene, alles kunnen bieden wat het nodig heeft (en liefst een beetje meer).

Groetekes,

Arjan

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi Arjan, veel plezier met voorbereiden. mag ik nog een tip geven? Vergeet de koeherders niet als je de herdersgroep gaat onderzoeken. Dus niet "alleen maar" de Hollandse- Duitse- Belgische herders, maar ook de Australian cattle dog, Sennenhonden etc.
Veel plezier ermee hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oh jee! Weer een "Ben ik wel geschikt?" vraag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^